033-2340499 premiumkeur@gmail.com
Bouwkundige keuring Amersfoort
Premiumkeur

Bouwkundige Keuring Scherpenzeel


Bouwkundige keuring Scherpenzeel Maak vandaag nog een afspraak voor een 100% onafhankelijke bouwkundige keuring Scherpenzeel.
We hebben al redelijk wat huizen in Scherpenzeel bouwkundig gekeurd en hebben veel kennis van lokale factoren. We hebben geen enkele commerciële binding met makelaars uit Scherpenzeel. U kunt dus rekenen op een eerlijke en een deskundig uitgevoerde bouwkundig keuring. Lees de recensies van vele tevreden huizenkopers.
Bel 033-2340499 of e-mail premiumkeur@gmail.com

Door Premiumkeur in te schakelen sluit u elke vorm van mogelijke andere ze belangenverstrengeling uit tussen de bouwkundig inspecteur en de makelaar. Wij van Premiumkeur zullen u altijd eerlijk en oprecht informeren over de bouwkundige staat van de woning die u wilt kopen.

Ik ben 7 dagen per week telefonisch bereikbaar, ook na kantooruren, u krijgt mij altijd persoonlijk te spreken zodat u direct een antwoord krijgt op uw vragen. In de meeste gevallen kan ik de volgende dag al een bouwkundige keuring Scherpenzeel voor u uitvoeren.

Lees een uitgebreid artikel over mij in de NRC en bekijk mij ook in het tv programma Kassa van 1-5-2021. U kunt ook een artikel over mij lezen in Business insider

Besef goed dat de meeste woninginspecteurs uw nieuwe huis maar beperkt inspecteren, want de kruipruimte wordt alleen vanuit het kruipluik geïnspecteerd.  Dit staat zelfs te lezen in hun algemene voorwaarden. Terwijl de kruipruimte een heel belangrijk onderdeel is van de bouwkundige keuring want de kans op asbest, rotte vloerbalken zijn er veel voorkomend probleem. Doordat de kruipruimte nauwelijks geïnspecteerd wordt loopt u het risico op ernstige een zeer kostbare bouwkundige gebreken die pas na de bouwkundige keuring ontdekt worden. De rekening komt bij u te liggen. Wilt u bouwkundige gebreken in de kruipruimte zoveel mogelijk uitsluiten neem dan contact op met ons op want wij van Premiumkeur gaan de kruipruimte helemaal in. Mits dit veilig en verantwoord is.  Ook wordt het dak vaak, maar tot beperkte hoogte geïnspecteerd door onze concurrenten. In de algemene voorwaarden van meerdere bedrijven heb ik gelezen dat ze maar tot tweeënhalf meter hoog inspecteren en soms tot 6 m. Maar gemiddeld huis is veel hoger dan 6 m. Als een dak  niet volledig geïnspecteerd wordt betekend dat opnieuw dat u geconfronteerd kunt worden met hoge kosten achteraf. Bij van Premiumkeur klimmen in de meeste gevallen helemaal het dak op. Kies ook voor een Premium bouwkundige inspectie van uw nieuwe woning en neem contact op met Premiumkeur

Met grote regelmaat voeren wij bouwkundige keuringen uit in en rondom Amersfoort zoals Soest, Soesterberg, Soestdijk, Bosch en Duin, Huis ter Heide, Den Dolder, Bilthoven,Driebergen, Zeist, Leusden,Nijkerk, Barneveld en Bunschoten-Spakenburg.

 

De meest grondige en meest uitgebreide bouwkundige keuring in Nederland.


In Scherpenzeel gaan tegenwoordig de meeste huizen boven de vraagprijs weg en de bekende open huizen dagen maakt uw onderhandelingspositie er niet beter op. De makelaar wil vooral dat er snel beslist word en liefst dat u het huis koopt zonder een bouwkundige keuring. Laat u dit niet aanpraten want u heeft een onderzoeksplicht. Met andere woorden als u een huis heeft gekocht zonder bouwkundige keuring verspeelt u al u rechten en zult u bij een rechtszaak altijd in het ongelijk gesteld worden.

Een goede reden om Premiumkeur in te schakelen voor de meest grondige en uitgebreide bouwkundige keuring van uw woning in Scherpenzeel.

Als het huis bouwkundige gebreken die bekend zijn dan dient de makelaar of de eigenaar van dit huis het te melden aan de potentiële nieuwe koper. In de bouwkundige checklist die de makelaar u overhandigd moeten de bekende bouwkundige gebreken gemeld worden. Helaas wordt deze checklist niet altijd eerlijk ingevuld. En daarom is een hele uitgebreide bouwkundige keuring zo belangrijk want hiermee voorkomt u hoge kosten achteraf.

Als het mogelijk is teken pas het voorlopig koopcontract als de bouwkundige keuring heeft plaatsgevonden. Het biedt u namelijk de mogelijkheid om te onderhandelen over de vraagprijs. Vooral als er flink wat bouwkundige gebreken gevonden worden die u veel geld gaan kosten kunt u nog flink wat van de vraagprijs af krijgen. En zelfs in deze oververhitte huizenmarkt heb ik al heel wat huizenkopers geholpen en ervoor gezorgd dat ze een flinke korting op de aankoopprijs kregen.

U kunt ons ook inhuren voor een specialistisch onderzoek of een deelkeuring zoals een scheuren onderzoek, vloeren onderzoek, gevel inspectie, funderingsonderzoek, kruipruimte inspectie, dakinspectie, vochtinspectie kelder of souterrain, lekkages opsporen, plaatsen en opnieuw inlezen van meetbouten, thermografische inspectie, schoorsteen inspectie met camera endoscoop, advies en onderzoek bij geluidsoverlast, isolatie advies kruipruimte en dak, een bouwkundige vooropname/nulmeting, en een meerjarenonderhoudsplan

Bouwkundige keuring Scherpenzeel (1)
Bouwkundige keuring Scherpenzeel (2)
Bouwkundige keuring Scherpenzeel (3)
Bouwkundige keuring Scherpenzeel (4)

Fred heeft ons snel en kundig geholpen bij de inspectie van een woning in Scherpenzeel waar we weinig tijd hadden om te beslissen. Het scherpe oog voor van Fred en de expertise waarmee de inspectie is uitgevoerd was een positieve verrassing. Mijn vader die ik had meegenomen en zelf een carrière in de bouw achter de rug heeft, kon dat beamen. Toen Fred na afloop liet weten dat we het pand zonder twijfel konden aankopen waren we dan ook overtuigd en gerustgesteld.

Ik ben blij Fred te hebben ingeschakeld voor de bouwkundige keuring van een huis in Scherpenzeel waar mijn vriend en ik over in onderhandeling zijn. Hij is een echte vakman die als ‘detective’ het hele huis onder de loep neemt. Hij liet mij als toekomstig eigenaar niet aan de zijlijn staan, maar nam me mee de kruipruimte in, en de ladder op richting het dak. Door hem zag ik dingen die me in eerste instantie niet waren opgevallen, of die je enkel door zijn deskundige ogen ziet. Zoals het herkennen van signalen van vochtdoorslag. Een aanrader dus!

Premiumkeur dak inspecteren
inspectie vloerbalken
Bouwkundige keuring kozijnen
bouwkundige keuring bedrijfsruimte

Na de bouwkundige keuring weet u direct waar u financieel toe bent


 • Heeft u een huis op het oog? Het is raadzaam en in uw voordeel om eerst een bouwkundige keuring Scherpenzeel te laten uitvoeren zodat u vrij exact weet wat met welke extra kosten u rekening dient te houden.
 • Teken dan ook pas een voorlopig koopcontact nadat de bouwkundige keuring Scherpenzeel heeft plaatsgevonden want voor dat u het weet heeft u te veel geboden voor een huis vol bouwkundige gebreken.
 • Zijn er mogelijk ook andere kopers of bieders? Laat u vooral niet onder druk zetten.
 • Blijf realistisch en nuchter want het kopen van een huis is namelijk de grootste financiële investering die u doet in uw leven.

Laat uw huis bouwkundig door mij bouwkundig keuren, want hierdoor worden de direct noodzakelijke herstelkosten en lange termijn kosten zoals regulier onderhoud direct duidelijk. Ik inventariseer de bouwkundige gebreken en maak een duidelijk kostenoverzicht die u terug vindt in het bouwkundig rapport Scherpenzeel
Heeft u het voorlopig koopcontract al getekend? Dan heeft u binnen 72 uur na het tekenen nog steeds de mogelijkheid om een bouwkundige keuring uit te voeren. Maak gebruik van uw recht en voldoe aan u wettelijke onderzoeksplicht bij een bouwkundige keuring Scherpenzeel.

Gratis verbouwingsadvies een inzicht in de verbouwingskosten


Ik kan al u vragen beantwoorden over het verbouwen van het huis dat u wilt kopen. Zodra de bouwkundige keuring Scherpenzeel is afgerond heb ik alle tijd voor u. Samen lopen we door het huis en vertelt u mij uw verbouwingsplannen. Ik kan u dan vertellen of dit technisch haalbaar is en wat uw verbouwingswensen mogen kosten. Of het nu over het uitbreiden van de elektrische installatie gaat, of het maken van een dakkapel of aanbouw, ik kan u vrij exact vertellen wat dit kost. Kies ook voor de meest uitgebreide bouwkundige keuring Scherpenzeel.

Wij hadden een oudere woning in scherpenzeel gevonden en hadden twijfels over de bouwkundige staat. Voordat we over wilde gaan tot een aankoop, hebben wij Fred ingeschakeld voor een bouwkundige keuring.

Er was al een bouwkundig rapport dat de makelaar ons had gegeven , echter wilde wij meer duidelijkheid en zekerheid over de bouwkundige staat van de woning. Fred is een eerlijke en onafhankelijke partij. Fred is niet te beroerd om de kruipruimte in te gaan, ondanks dat hij zijn beschermende kleding niet mee had en heeft hierdoor een kostenpost ontdekt (die niet vermeld stond in de bouwkundige keuring die al aanwezig was). Verder heeft hij alle punten die je kan bedenken nagekeken. O.a. een funderingsonderzoek, asbestonderzoek, elektra, het dak etc. Daarbij heeft hij een duidelijke uitleg gegeven over de staat en een indicatie van de daarbij behorende kosten.

Wij zijn zeer tevreden over de bouwkundige keuring inclusief het bouwkundig rapport en hebben hierdoor de beslissing kunnen maken tot een aankoop.

Fred was al bezig met keuren toen wij bij ons nieuwe huis in Scherpenzeel aankwamen. Hij is vriendelijk, duidelijk en oprecht enthousiast over zijn werk (en gelukkig ook over ons huis). Ik was nooit eerder in mijn leven in een kruipruimte geweest en zijn “college” van 10 minuten over wat alles is, waar je op moet letten en wat er nog gedaan moest worden was nuttig en zeer leerzaam. Fijn ook om iemand te hebben met specifieke kennis van de buurt. Een eerlijk advies.

Fred Tokkie is een vakman die met veel enthousiasme daken, electra, gasaansluitingen en zelfs de kleinste kruipruimtes (met ratten) grondig inspecteert. Hij neemt de tijd om tijdens de keuring de bouwtechnische aspecten van het huis te bespreken, waarbij zijn kennis van installatietechnieken en wetgeving opvallen. Hij weet bovendien de gebreken in perspectief te plaatsen waardoor we met een gerust hart tot het tekenen van het koopcontract konden overgaan. Tijdens de laatste onderhandeling voor het tekenen was hij goed bereikbaar. Daardoor hebben we, dankzij de keuring, niet alleen met vertrouwen het huis gekocht, maar ook een flinke korting op de aankoopsom weten te onderhandelen.

Wij zijn erg tevreden over de zeer uitgebreide en grondige bouwkundige keuring van onze toekomstige woning. Ook de verkopers waren blij dat de woning met zoveel aandacht werd bekeken. Fred Tokkie was bereid om ook de kruipruimte te beoordelen en daaruit bleek dat er enkele balken onder het huis rot waren. Het is fijn dat we dit wisten voor we de woning kochten, in plaats van een verrassing achteraf. De communicatie was prettig, er werd de tijd genomen om de keuring te evalueren. Kortom, een uitstekende keuring!

Bouwkundige keuring Scherpenzeel (5)
Bouwkundige keuring Scherpenzeel (6)
Bouwkundige keuring Scherpenzeel (7)
Bouwkundige keuring Scherpenzeel (8)

Fred is een vakman die met veel enthousiasme daken, electra, gasaansluitingen en zelfs de kleinste kruipruimtes (met ratten) grondig inspecteert. Hij neemt de tijd om tijdens de keuring de bouwtechnische aspecten van het huis te bespreken, waarbij zijn kennis van installatietechnieken en wetgeving opvallen. Hij weet bovendien de gebreken in perspectief te plaatsen waardoor we met een gerust hart tot het tekenen van het koopcontract konden overgaan. Tijdens de laatste onderhandeling voor het tekenen was hij goed bereikbaar. Daardoor hebben we, dankzij de keuring, niet alleen met vertrouwen het huis gekocht, maar ook een korting op de aankoopsom weten te onderhandelen

Vanwege de aankoop van een huis in Scherpenzeel heeft Fred voor ons de bouwkundige keuring uitgevoerd. Op korte termijn (binnen enkele dagen) lukt dit al. Zeer grondig te werk gegaan, meting verricht en tot op het dak geweest. Ook werd goed advies gegeven over de staat van de fundering. Bij elkaar waardevolle informatie en absoluut noodzakelijk voor het maken van de juiste keus. Ook na de bouwkundige keuring werden we met onze vragen n.a.v. het bouwkundig rapport goed geholpen. top!

Wat wordt er geïnspecteerd bij de bouwkundige keuring?


 • De dakbedekking
 • Houtworm in het dakbeschot
 • De nokvorsten
 • De schoorsteen
 • Kilgoot
 • De verholen goot
 • De dakgoot en hemelwaterafvoeren
 • Het dakbeschot
 • Het zinkwerk en de bitumineuze dakbedekking
 • Asbest in de schoorsteen
 • Lood en loodslabben
 • De boeidelen
 • De houten gootbak
 • De zinken deklijsten
 • De voorgevel, achtergevel, zijgevels
 • De bakstenen
 • Het voegwerk
 • Het pleisterwerk
 • De ramen
 • De kozijnen
 • Dubbelglas
 • Beglazingskit
 • Stopverf
 • Deurbeslag
 • De badkamer
 • Tegelwerk badkamer
 • Voegwerk badkamer
 • Siliconenkit badkamer
 • Aarding van de badkamer
 • Ventilatie badkamer
 • De volledige kruipruimte
 • De dakbedekking van de aanbouw

Wat inspecteren we tijdens de bouwkundige keuring?


 • Sanitair badkamer
 • Dakconstructie
 • Spanten
 • Gordingen
 • Nokbalk
 • Isolatie dak
 • Lekkages van het dak
 • Vochtmeting lekkages
 • Vloerconstructie
 • Balkconstructie
 • Staalconstructie
 • Kruipruimte isolatie
 • Staalconstructie kruipruimte
 • Vloerconstructie in kruipruimte
 • Broodjesvloer kruipruimte
 • Kwaaitaalvloer
 • Betonrot in kruipruimte
 • Riolering in Kruipruimte
 • Asbest in kruipruimte
 • Ventilatie kruipruimte
 • Houtworm in de kruipruimte
 • Huiszwam in de kruipruimte
 • Optrekkend vocht in de kruipruimte
 • Houtrot in de kruipruimte
 • Lekkages in de kruipruimte
 • De open haard
 • De gashaard
 • De windveren
 • Het waterbord
 • De gasmeter
 • Asbest (visueel)
 • Dak